I get by with a little help from my friends

 
I get by with a little help from my friends.
I slutet av 1970-talet så hade vi ett Rock n Roll band som fick namnet The Skyliners, döpta efter Fords plåtcabmodell från 1950-talet.
Det var en artikel i tidningen Start & Speed nr 12-1976 om jag inte minns helt fel som startade mitt intresse för denna bilmodell.
Sedan dess så låg den på min topplista tillsammans med Chevrolet Bel Air 1955-57.
För 14 år sedan så ringde min gode vän Tommy Irebring och talade om att han hade importerat en -57:a från Californien och han undrade om jag var intresserad vilket jag inte kunde neka till att jag var, problemet var bara att jag blivit av med mitt dåvarande arbete och budgeten till bilköp var därmed ungefär lika med noll.
Tommy sade att han kunde ta min 1960 Cadillac Series 62 Flattop i inbyte och att jag kunde betala mellanskillnaden när jag hade sålt min 1976 Pontiac Firebird Trans Am som jag också hade då.
Det hela löste sig så bra att min likaledes gode vän Per Tollstoys son Alexander köpte Firebirden så då kunde jag betala Forden vilket kändes riktigt gott då det var en bil som stått på önskelstan så länge.
Sedan så blev Forden av olika anledningar ståeende några år tills kompisen Mårten, som inte hade något eget projekt just då, och undertecknad meckade en hel vinter med Forden, ja i ärlighetens namn så var det nog mest Mårten som skruvade och jag fotograferade och målade nog mest olika grejjer.
Jag har hållit på och meckat en del men är inte jätteduktig på det, man kan inte vara bäst på allt :)
Efter denna vinter så blev bilen ståeende något år igen för det var en del elproblem som vi inte hade rett ut så sedan så lämnade jag bilen till en elfirma som drog om ganska mycket el och fick allt att fungera med undantag av själva plåtcabberiet som de inte gjorde något åt då.
Efter det så fanns det ganska mycket annat som behövde åtgärdas innan besiktningen, detta fixade Pelle Tollstoy och han fick slutligen igenom bilen sommaren 2009.
Besiktningsgubbarna undrade om han verkligen skulle försöka besikta "det där skrotet" med ändrade sig sedan när de såg att den var som ny under.
Något som inte funkade var som sagt det inte gick att fälla ner taket i bagaget, detta fixade min gode vän Gunnar Karlsson hösten 2009, efter 12 timmars meckande så funkade taket igen.
Somrarna 2009-10 så blev det tillslut lite åkt med Forden som verkade ha stått stilla på någon bakgård i många år kanske ända sedan 1960-talet ( nummerskyltarna Califonina Black Plates fanns mellan 1963-69).
2011 hände något med motorn och sedan dess har bilen blivit ståeende igen tyvärr.
I januari 2019 så började jag ett nytt arbete i Motala och där arbetar även Niklas Söderström som tidigare har haft egen bilverkstad och även jobbat som BMW-meck.
Niklas har erbjudet sig att få fart på Forden och besikta in den så att den kan börja användas igen vilket känns riktigt, riktigt gott.
STORT, STORT tack till alla er som hjälp till med detta projekt genom åren !

 
 
  
 

Kommentarer
Postat av: mexican poncho

I think this is one of the most important info for me.
And i'm glad reading your article. But want to remark
on some general things, The website style is ideal, the articles is really great : D.
Good job, cheers


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0