R I P Chuck Berry 1926-2017

 
 
 
 
 
 
Körjournal Chevrolet 1955

 
Ända sedan jag började intressera mig för Amerikanska 50-talsbilar för över 40 år sedan så har en 1955 Chevrolet Bel Air Sport Coupé stått överst på min önskelista.
 
Efter många år så skaffade jag tillslut en 55:a Bel Air som jag var jättenöjd med, det enda felet var egentligen att det var en fyrdörrars.
 
 
 
Häromdagen så dök det upp en 2 dr HT på annons som jag var och kollade på och bestämnde mig för att köpa, det var bara det att jag var tvungen att sålja den gamla -55:an först.
 
Rätt köpare dök upp så den gamla blev såld och idag var vi och hämtade den "nya" -55:an.
 
Det är en Shoreline Beige / Gypsy Red bil som är i ett ganska skapligt bruksskick.
 
Det har någon gång gått igenom en större renovering troligtvis under 1980-talet, detta tror jag eftersom det satt däck av märket Allstate på originalfälgarna och dessa slutade till verkas i början av 80-talet.
 
Renoveringen som gjorts håller en för den tiden ganska hög klass, man har bemödat sig med att få det mesta i originalutförande men sedan så är ju inte alltid Amerikanska plåt och lackjobb så bra alla gånger tyvärr men å andra sidan så är det skönt att ha en bil som man inte behöver vara rädd för att använda.
 
Resan hem på ca. 20 mil gick bra och jag är supernöjd med bilen och har lovat frun att detta bir den sista gammelbilen som jag har, hon trodde inte riktigt på det :-)
 
 

 
 
  
 
 
 
 

RSS 2.0