New Look ! New Life ! New Everything !

 
New Look ! New Life ! New Everything ! It´s The New Motoramic Chevrolet !
 
Så blygsamt presenterades den nya Chevan som kom i Oktober 1954 och som kom att tillverkas i 1 714 595 ex. totalt.
 
Det mesta var verkligen nytt jämfört med -54:orna och den allra största nyheten var att man nu kunde få sin Chevrolet med V8 motor, något som inte funnits sedan 1917-18.
 
Mitt eget intresse för dessa började i mitten av 1970-talet när jag såg filmen American Grafitti, eller Sista Natten Med Gänget som den hette på Svenska, något som jag säkert har gemensamt med många andra Chevro / USA-bilsentusuaster.
 
Det tog mig sedan ganska exakt 40 år att skaffa en 55:a men bättre sent än aldrig !
 
Bilen är en Gypsy Red / India Ivory Bel Air modell 2403 4 dr sedan som från början varit svart med blå inredning och senare varit omlackerad blå vit, det har också varit en 6 cylindrig motor i den från början men nu har den en renoverad 283:a från en -57:a kopplad till en TH 350 trestegsautomat.
 
Det allra bästa med den är att jag bara har hittat någon enstaka gammal rostlagning annars är den helt rostfri och välbevarad i plåten vilket inte -56:an som jag bytte bort var riktigt.
 
Det enda trista är väl kanske att det är en "mooredoor", men nuförtiden så nytillverkas dörrarna till 2 dr. sedanmodellen och det borde inte vara så svårt att bygga om den till tvådörrarsutförande, iochmed att bilen ändå är långt ifrån original så vore det inte så synd att göra en sån operation, i vilket fall så är det en skoj hobbybil att behålla för eftersom det tog 40 år att skaffa den så är det inte aktellt att avyttra -55:an utan jag vill nog ha den kvar i alla fall åtminstone så länge som jag kan köra bil.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0