The Hot One Is Even Hotter

När den helt nykomstruerade Chevan kom år 1955 så kallades den för "The Hot One", det mesta var nytt jämfört med den föregånende modellen och framförallt så hade man fått fram en V8-motor, vilket man inte haft sedan 1917-18.
 
I reklamen för -56:an så sade man att "The Hot One Is Even Hotter" och det är väl en smaksak vilken man gillar bäst av de två årsmodellerna.
 
 
 photo 56-0_zpsd5f42a28.jpg
Jag hade min första -56:a mellan åren 1991-97, det var en Bel Air 4dr sedan som tyvärr aldrig blev färdigrenoverad i min ägo utan den såldes som den var samma dag som jag köpte min gröna -54:a som nu tjänstgjort i snart 18 år och ca.5000 mil, denna har vi haft så länge så att den blivit en familjemedlem som framför allt den yngre generationen Flowers vill ha kvar.
 
 
 photo 56-1_zpsc2a30dfc.jpg
Efter 18 års frånvaro så tyckte jag att det kunde vara skoj att ha en likadan -56:a igen men denna gång skulle det inte vara ett renoveringsobjekt ( som riskerade att inte bli färdigt ) utan helst ville jag ha en relativt välbevarade originalbil som det meckats med så lite som möjligt.
 
För att lösa det hela så var Fleetline -49:an tvungen att avyttras, en modell som jag verkligen gillade men man kan inte ha allt, åtmistone inte på en och samma gång.
 
-56:an som jag har nu ska bara ha haft två brukande ägare i USA, något som är svårt att kolla för det går inte att forska i det Amerikanska bilregistret, men den är i alla fall i ett reltivt välbevarat bruksskick och ska så förbli har jag tänkt.
 
Färgkombinationen Laurel Green / Crocus Yellow är kanske mer ovanlig än snygg men som sagt det verkar vara en trevlig bil annars, en del jobb finns det på den men det behövs ingen helrenovering bara lite reparationer och underhåll, en ganska lagom hobbybilsnivå tycker jag.
 
 photo 56-2_zps89926397.jpg
Stort tack till Håkan och Hans Inge som ställde upp och hjälpte till med lastningen i dag ! 
 
 
 
 photo 56hotoneshotter_zps4952d0ea.jpg
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0