Puts å Kråm

 
 photo SSA54012_zpsb4cc64ac.jpg
 
Efter fem veckor ute i snö och kyla inklusive några mils körning i saltslasket kändes det gott att få in Chevan i garaget i helgen.
 
Ombesiktningen är avklarad så nu är det definitivt slut på vinterkörningen för -56:an.
 
Saltet och fukten angriper ganska agressivt på en bil som redan är lite halvröten, bla så blev allt krom brunfäckigt under denna tid.
 
Nu är inte det här en bil som ska renoveras/ ställas ut på Elmia / renoveringsbedömas utan jag har tänkt bevara den i original / bruksskick men vill inte att den blir sämre i skicket än den är nu.
 
 
 photo SSA54025_zpscb969b6d.jpg
 
Ett tips som kommer ifrån programmet "Ricks Restorations" , som går på History Channel, är att man kan putsa bort rosten på kromet mel aluminiumfolie.
 
Jag tyckte det lät underligt att göra så men det kunde vara värt att prova och det funkade faktiskt, det bruna på stötfångare / grill och vitoxiden på gjutkromet försvann men porerna blir ju kvar så det gäller att vaxa efteråt för att undvika ny oxidering.
 
Det mesta kromet finns ju annars nytillverkat till denna årsmodell men det kostar en bra slant och sätter man dit något nytt så blir ju allt annat desto fulare på bilen vilket kan vara en ganska svårgräns att dra.
 
På den här bilen så duger det bra med upputsat originalkrom.
 
 
 photo SSA54018_zps6e8faec3.jpg
 
 
 photo KopiaavSSA54013_zpsac0e4d29.jpg
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0