1954 Chevrolet 50 år senare


  
 
Tack till Jan Nilsson som skickat denna bild från 1958 på Chevan som vi kallar "Farbror Blå".
 
Ett bättre namn kanske vore "Farbror Nilsson" efter Jans far AH Nilsson som var bilens förste ägare och ende brukare eftersom han köpte den ny och körde tills besiktningen kom i mitten av 1960-talet då Chevan ställdes av och sedan inte kommit i trafik mera efter det.
 
Förutom AH är det på bilden sonen Jan, som skickat bilden, och hans kusin Anita.
 
Jag kände när jag köpte -49:an i höstas att min kvot av Chevor började bli fylld så därför är det en ny ägare på "Farbror Nilsson" sedan 24/12 2012, det roliga är att denne nye Chevroägare ser ut ungefär som jag och har samma efternamn.
 
Det kanske blir lagom att Chevan kommer i trafik igen är 2015, då har den stått stilla i precis 50 år.
 
Innan -54:an så hade Nilsson en -38:a, det är den som syns på bilden längst ner.
 
Fotot är märkt med "påsken 1951" på baksidan och det verkar varit mycket snö fortfarande då.
 
-38:an blev senare ombyggd till pickup och det roliga är att även denna Cheva finns kvar i dag och att Jan Nilsson även där kunde hjälpa nuvarande ägare med lite foton och info, skoj.
 
 
 
 
 
Körjournal 2013-01-20

 

Jag har varit uttröttad, kanske lite mer än vanlig vintertrötthet, en tid nu så därför händer det inte så mycket i garaget.
 
Cheva -49:an skulle ha fått flyttat in i ett annant "mekvänligare" garage än där den står nu men vintern kom emellan och då är det ingen ide att krångla med flytten utan det får bero ett tag.
 
Kunde konstatera att en broms verkar ligga på, troligtvis därför att de främre bromscylindrarna verkar vara de gamla originalen från 1949, det kanske är dags att byta till nya.
 
Ford -57:an står och gottar sig i varmgaraget i väntan på en ny förgasare och en ny eller renoverad kylare men just nu fungerar den mest som förvaringshylla.  :D
 
Cheva -54:orna, den blå och gröna räknar jag med att de bara behöver lite batteriladdning och luft i däcken tills åksäsongen börjar, ganska lagom med jobb där alltså :)
 
Vad det gäller vår Amazon -63:a så får den stå på väntlistan ett tag till, den behöver lite broms och rostjobb med mera men prioriteras inte så hårt just nu. I April har vi haft den i 20 år och den är en släktklenod som inte kommer säljas, "Regeringens" föräldrar köpte den med 4000 mil på mätaren år 1967.

 
Sten Berglinds Crown Victoria


 
På grund av rättighetsskäl går denna video ej att bädda in, men den går att hitta här:
 
http://www.svtplay.se/video/950802/victoria-en-karlekshistoria/?tab=undefined&sida=1
 
 
Bild från svt.se
 
RSS 2.0