Körjournal 1949 Chevrolet 2012-11-18

 

                                                                                                                                                                     
 
Jag brukar skynda långsamt med mina projekt och detta gäller även Fleetlinen.
 
Det som är planerat framöver är att borsta av hela botten och måla den med någon lämplig grundfärg plus svart body precis som vi gjorde på Forden för några år sedan, mer seriöst vore ju att lyfta av karossen från ramen, blästa, måla och renovera hela chassiet men det är för mycket jobb med det i nuläget plus att en avborstning och målning håller om man bara kör när det är fint väder och undviker blöta grusvägar.
 
En sak som är störande med 1949-54 Cheva är att de är lite väl höga i fjädringen därför har jag beställt en omgång tretums sänkningsblock till bakaxeln och fram får det bli att ta av något varv med bågfilen för att hamna på rätt höjd.
 
En annan sak som ser illa ut på en 40-50 talare är radialdäck så dessa kommer jag att byta ut mot de 670x15 whitewalls som sitter på den gröna -54:an som istället kommer få radialen som kanske är lite bättre/säkrare att åka på för de nya ägarna som inte är några vana Chevropiloter ännu.
 
På bilden nedan har jag gjort en digital sänkning på en bild som är lånad från en amerikansk bilhandlarsida ( kommer inte ihåg vilken ) och bilden på sänkblocken kommer från stickobrinn.se
 

 
 
 
Kommentarer
Postat av: Raggmunk

Snyggt!

2012-11-18 @ 19:26:19
URL: http://raggmunkoflask.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0