Körjournal 2012-03-18

Photobucket

......eller "Farbror Viktor blir Hot-Rodder :D

Jag har länge tyckt att det var något som fattades utseendemässigt för att bilen skulle bli optimal, den såg en aning trist ut med originalfälgarna och radialdäcken men nu så har vi rått bot på detta genom en omgång Sommtiesfälgar skodda med Cooker Classic G-78x15 Whitewllasdiagonaler.

Detta är att frångå originalutförandet en aning men inte ett "värre tilltag" än att det enkelt går att återställa igen.

Något annat som tillkommit på denna bil är ju även allt extrakromet som monterades på 1980-talet, fast detta är NOS-originalgrejjer men de har inte suttit på just denna bil när den var ny.

Frågan är om den hade vita däcksidor när den levererades 1954, detta vet jag inte för jag har inte fått tag på någon bild från den tiden utan den äldsta är från 1960-talet och då verkar det suttit svarta diagonaler på den och sedan efter 1983 radialer med smal vit sita.

Med de däck och fälgar som sitter på nu plus extrakromet tycker jag att det matchar den Biscayne Blue Metallic originalfärgen ganska perfekt, möjligen så skulle jag vilja sänka fjädringen ett par tre tum också men det kanske vore att "fördärfva vagnen" ännu mer men om den förste ägaren, Herr Kollberg, skulle kunna se hur hans vagn ser ut idag så tror jag att han skulle vara ganska belåten precis som han verkade vara år 1983 när hans barnbarn köpte tillbaka bilen ( som Viktor trodde var skrotad då ) från ägare #2.

Efter moneringen så gjorde vi en längre "roadtest" ( längre innebar i det här fallet ett par tre mil ) på tjälskadade asfaltsvägar och kunde konstatera ett bilen går mycket bättre / behagligare med diagonaldäcken än med radialen, något mer spårkänslig dock men inte så farligt.

Den blev även mer lättstyrd i lägre farter, skilladen blir ungefär lika stor som om man monterar en styrservo :D


Ännu mera lättstyrd kommer den bli när jag smörjt upp framvagnen men det får bli en annan dag, egentligen så skulle styrsnäckan behöva renoveras / packas om också men även det får bli ett framtida projekt.
Photobucket

Photobucket

PhotobucketPhotobucket

Kommentarer
Postat av: F.S.

Mycket snyggt

2012-03-20 @ 07:04:17
URL: http://farbror-sid.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0