1949 Chevrolet Fleetline DeLuxe "Pastorn"


Jag har alltid gillat GM:s fastbackmodeller från 1940-talet men var väl inte i direkt behov av någon mer Cheva när vi snubblade över "Pastorn" och det blev kärlek vid första ögonkastet.

Försökte byta bort "Farbror Blå", -54:an som blivit över så att säga när vi bytte upp oss till den lite fräschare "Farbror Viktor" förra året men säljaren ville inte ha den i byte så det får bli till att annonsera ut den hel eller i delar, det finns ett och annat smått o gott att plocka men det känns lite fel att slakta en bil som sprats/stått undanställd i 47 år i väntan på renovering.

Åter till Fleetlinen: Namnet "Pastorn" kommer av att vi hittade en gammal bibel i handsfacket och man kan tänka sig att den ägts av en kringresande predikant i Oklahoma som den kommer ifrån.

Så mycket mer vet jag inte om bilen men man kan konstatera att efter 63 års brukande så finns det lite att gå igenom/se över men den har passerat Svensk Bilproving nyligen och iochmed årsmodellen så behöver vi inte åka dit något mer men det gäller att hålla koll på trafiksäkerheten ändå.

Hemresan igår var lite nervös/spännande med en helt oprovad bil men vi tog oss hem utan större haverier och den gick bäst i 35 miles/hour, motsvarande 56 km/h, lite långsammare än -54:an alltså som går bäst i 60  :D


Photobucket

Photobucket

PhotobucketKommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0