Körjournal 1949 Chevrolet 2012-08-28


Då vi inte haft tillfälle att röja ur garaget så har bilen stått ute hela veckan.
 
Det har regnat nästan hela tiden och på en urbränd originallack från 1949 så kan man nästan se hur det rostar mer och mer för varje dag vilket började bli lite bekymmersamt.
 
Efter ett tips från Peter Wåhlin (tackar ! ) så proavde jag att stryka hela lacken med linojla och det blev stor skillnad, under oxiden och skiten så fanns det en ganska välbevarad Monaco Blue 1949 Chevrolet Fleetline DeLuxe, som en nyslipad diamant :D
 
Det gick åt ca. 0,3 liter till hela utsidan så det var ingen dyr åtgärd heller, sen får vi se hur länge det håller innan behandlingen behöver upprepas, om man förvarar bilen inne och bara kör när det är fint väder så finns det hopp om att den stoppar ett tag.
 
En annan sak som är helt brun/ytrostig är undersidan, detta måste jag åtgårda under vintern om vi ska ha någon Chevro kvar i framtiden.
 

 
Photobucket
Photobucket
Photobucket
 
Photobucket
 
  

Ulf Ontofts bilder från Norrköping 2012-08-25


Går nu att hitta här:
 
http://s283.photobucket.com/albums/kk303/duck-flower/2012-08-26-norrkoping-foto-ulf-ontoft/
 
eller bildspel här:
 
http://s283.photobucket.com/albums/kk303/duck-flower/2012-08-26-norrkoping-foto-ulf-ontoft/?albumview=slideshow
 

Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Photobucket
 
Körjournal 1949 Chevrolet


En sak är säker och det är att "Chrome does not bring you home" , dvs det spelar ingen roll hur fin lack, krom, bling du har på bilen om inte det maskinella är iordning och därför ska vi koncentera oss på den biten de första åren.

Man kan konstatera att en bil som stått sen "Hedenhös" inte är helt oljetät sedan så finns det någon annan mystisk läcka som visar sig då och då hoppas det inte är bensin bara, frambromsarna är lite svaga, styrsnäckan lite glapp, växellådan är ungefär lika osynkad på tvåan som på ettan, kardanknutarna är lite glappa osv. men inget som är direkt förvänande efter 63 år att det finns lite att åtgärda.

Lite fler bilder finns nu här:

http://s283.photobucket.com/albums/kk303/duck-flower/1949-chevrolet-fleetline-deluxe/Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


1949 Chevrolet Fleetline DeLuxe "Pastorn"


Jag har alltid gillat GM:s fastbackmodeller från 1940-talet men var väl inte i direkt behov av någon mer Cheva när vi snubblade över "Pastorn" och det blev kärlek vid första ögonkastet.

Försökte byta bort "Farbror Blå", -54:an som blivit över så att säga när vi bytte upp oss till den lite fräschare "Farbror Viktor" förra året men säljaren ville inte ha den i byte så det får bli till att annonsera ut den hel eller i delar, det finns ett och annat smått o gott att plocka men det känns lite fel att slakta en bil som sprats/stått undanställd i 47 år i väntan på renovering.

Åter till Fleetlinen: Namnet "Pastorn" kommer av att vi hittade en gammal bibel i handsfacket och man kan tänka sig att den ägts av en kringresande predikant i Oklahoma som den kommer ifrån.

Så mycket mer vet jag inte om bilen men man kan konstatera att efter 63 års brukande så finns det lite att gå igenom/se över men den har passerat Svensk Bilproving nyligen och iochmed årsmodellen så behöver vi inte åka dit något mer men det gäller att hålla koll på trafiksäkerheten ändå.

Hemresan igår var lite nervös/spännande med en helt oprovad bil men vi tog oss hem utan större haverier och den gick bäst i 35 miles/hour, motsvarande 56 km/h, lite långsammare än -54:an alltså som går bäst i 60  :D


Photobucket

Photobucket

PhotobucketTant Grön såld !


Förra året när jag bytte upp mig till den blå Chevan så bestämde jag mig för att avyttra den gröna och nu är den såld, så här står det på kvittot:Kvitto:


Emottagit kronor två ( 2 ) för fordonet Chevrolet 2103 1954 med chassienummer

- regnummer -, fordonet är därmed till fullo betalt.


Skänninge 2012 08 19


Registerad ägare:De nya ägarnas underskrifter:FÖRBEHÅLL:

Om intresset inte skulle vara så stort/fordonet missköts så ska det återgå till

föregåeende ägare för samma pris.

Den tidigare ägaren vill även kunna låna fordonet för att åka på bilträff el. dyl

om han känner för det.

Hoppas de nya ägarna får lika mycket glädje av bilen som jag haft under 15 säsonger med den, på bilderna nedan ses de putsa upp den eftersom det blivit lite damm efter 3års avställning.

Photobucket

Photobucket


128 bilder från Huskvarna 2012-08-01


1/8 var vi inbjudna med Antikbilklubben till Onsdagsträffen i Huskvarna, den veckans tema var bilar äldre än 50 år.

Vi åkte i karavan 15-20 bilar från Linköping och Sören och undertecknad anslöt i Väderstad för att sedan åka den vackra vägen gamla riksettan till Huskvarna Folkets Park där träffen hölls.

Mitt betyg till detta arrangemang blir 5 av 5, det var ett kanonarrangenmang av Vätterbygdens Veteranbilsklubb.

Alla bilderna går nu att hitta här:

http://s283.photobucket.com/albums/kk303/duck-flower/2012-08-01-huskvarna/

eller bildspel här:

http://s283.photobucket.com/albums/kk303/duck-flower/2012-08-01-huskvarna/?albumview=slideshow


PhotobucketPhotobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket


Vadstena 2012-08-15 Foto: Bengt Flodin


Fler av Bengt Flodins bilder går att hitta här:

www.hippiflo.de

Även underteckand hade kameran med mig och de bilderna kommer dyka upp här senare, jag ska bara redigera färdigt bilderna från Huskvarna 1/8 och Tranås 11/8 först.
Tranås Cruising 2012-08-11

RSS 2.0