Klubb GM-Nordiskas Årsmöte 2012-04-14


I går så blev det en resa på totalt 51 mil med Chevan då vi besökte GM-Nordiskas Årsmöte som hölls i Vårgårda. Tack till Rune och Rosmarie som ställde upp med lokal för mötet. Tyvärr så kom vi iväg lite sent och missade den första delen av mötet och vi var pga. tidsbrist även de som lämnade detsamma först. Jag ber att få tacka för förtroeendet att bli föreslagen som valberedare i föreningen men tackade nej till detta då jag under ett antal år lagt ner så mycket tid på klubbarbetet att det får räcka med det för min del ett tag framöver förutom det som jag brukar bidra med till vår klubbtidning. Med den nuvarande styrelsen verkar klubbarbetet annars funka bra och det var skoj att träffa både nya och gamla bekantskaper i Klubb GM-Nordiska, fd, SCA 49-54.

Vi fick även en intressant föreläsning om MHRF-försäkringen av MHRF:s ordförande, tack också för detta.


Efter årsmötet så blev det ett besök hos Anders Johansson som ägde vår Cheva mellan 1974-83.

Han berättade att han köpt Chevan på en mindre bilfirma i Borås dit Viktor Kollberg ( ägare 1954-74 ) lämnat den till försäljning.

AJ hade efter köpet lämnat den till en bilplåtslagare/ lackerare som hade lagat lite i bakskärmarna samt hittat nya, NOS, framskärmar och frontplåt, sedan så hade han lackerat om den 1974 eller -75.

Framskärmarna och frontplåten hade Sven Liljekvist i Sollebrunn hjälpt till att hitta i Skövdetrakten. Lackeringen hade fått göras två gånger eftersom det inte blev helt bra vid första omlackeringen ( apelsinskal ). Hos AJ träffade vi även Cheans ägare #3 Sophie Kollberg som ägde den mellan 1983-88 och som hade mycket minnen av bilen sedan tidigare då det var hennes morfar som var den förste ägaren.

Det var skoj att träffa båda dessa tidigare Chevro-ägare och få höra lite mer om bilens tidigare öden och äventyr i dessa trakter. Något som hade varit skoj också hade varit att fotografera den utanför "originalgaraget" i  Borås men det var inte läge att leta upp Viktor Kollbergs dåvarade adress klockan 23.40 en dimmig Lördag kväll så det får bli om vi passerar Borås vid något annat tillfälle. Totalt så körde vi 51 mil med en bensinförbrukning av 69 liter vilket gör 1,35 i snitt och medelhastigheten inklusive stopp låg nog på ungefär 55km/h så vi tillbringade mellan 9-10 timmar på vägen och var hemma 02.30 på Söndagsmorgonen efter en synnerligen givande dag.

Alla bilderna går nu att hitta här:


http://s283.photobucket.com/albums/kk303/duck-flower/2012-04-14-gm-nordiska/


eller bildspel här:

http://s283.photobucket.com/albums/kk303/duck-flower/2012-04-14-gm-nordiska/?albumview=slideshow

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0