Vintercruising - Gott Nytt År !
Det är
gott att vintern varit så mild, hittills i alla fall, att den idag tillät lite Chevrocruising.


Bilen går lite risigt först men startade snällt trots att den inte varit i gång på ca. 2 månader och sen när motorn blivit varm/aut-choken gått ur så går den som en klocka.

Tungstyrd är den men jag tror att det beror på radialdäcken som jag tänker ersätta med korrekta 670x15 så smånigom, sen så finns det ju alltid lite småpyssel men det krävs ingen större renovering på denna Cheva som är en av de mest välbevarade -54:or som jag sett.

Vill passa på att önska alla ett Gott Nytt År 2012 !

God Hjul !


Hjulkort från Mopar-Mårten
Hjulkort från Ulf Ontoft
God Bilsmak


Photobucket
Sophie Kollberg blev intresserad av amerikanska 1950-talsbilar pga. att hennes morfar Victor körde Cheva -54:a mellan åren 1954-74.

Sophie fick åka i denna Cheva redan på resan hem från BB så man kan väl säga att intresset så att säga var medfött :)

Efter att Victor sålt Chevan så gick den i Alingsås mellan 1974 och 1983 hos som det verkar ( jag har inte hunnit intrevjua denna än ) en lika varsam ägare som Victor och tur varväl det för under de här åren så fanns det annars stor risk att en fyrdörrars Cheva hade blivit nerkörd/södersöpen i raggarsvängen men den slapp detta trista öde och 1983 så ringde Sophie upp ägaren, som precis var i färd med att annonsera ut Chevan och fick köpa den.

Bilden togs när Victor Kollberg fick återse den nio år efter att han sålt den.


Photobucket

Bild från ägare #4 Göran Asplund, Ödeshög.


Förutom denna Cheva så har Sophie Kollberg även haft en 1957 års Ford Fairlane 500 Skyliner, exakt likadan som min, snacka om att en del har god bilsmak  :D

Bilderna nedan visar Kollbergs Ford, tidigt 1980-tal.


PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

Kungsgatan 12/5 1956
Ytterligare en tidstypisk bild från Stockholmskällan
.

Cheva -54:an som står framför Folkvagnsbubblan kan vara min som hade regnummer A 71189 och som ägdes av Försäkringsbolaget Iris, Kungsgatan 26, tyvärr är det lite svårt att tyda regnumret på bilden.

Bilden hittad här: http://www.stockholmskallan.se/Soksida/Post/?nid=11736Heavy traffic on the San Francisco-Oakland Bay Bridge
Det är bra många godbitar på bilden från 1:a Maj 1959.


Önskar att man hade en tidsmaskin till tiden och platsen där vardagstrafiken påminner om ett bättre Power-Meet :D


( bilden hittad här: http://sflib1.sfpl.org:82/search~S0/?searchtype=X&searcharg=%22traffic%22&sortdropdown=-&SORT=D&extended=0&SUBMIT=Search&searchlimits=&searchorigarg=X%22cars%22 )


Classic Recollections: 1957 Ford Fairlane 500 Skyliner
RSS 2.0