1954 Chevrolet - brukad av endast en ägare


"Körd av en ägare" är något som det kan stå i bland i bilannonserna och i "Farbror Blå"s fall visade sig stämma.

För en tid sedan så började jag forska i Chevans historia men kom endast ner till 1965 så jag visste inte vad som hänt innan dess eller hur många ägare den haft.

Fick fram ett namn - Lantmätare AG Nilsson men lyckades inte hitta denna person men en annan Nilsson med samma adress, tog en chansning och skickade ett brev till denne Nilsson sedan hörde jag inget mer på ett bra tag men i dag blev jag uppringd av Nilsson och det visade sig att hans far köpt Chevan ny på Fundins i Tranås 1954 och sedan kört den till 1965 eller -66 och sen har den inte brukats mera i trafik efter det.

AG Nilsson hade innan Chevan haft en Plymouth och före den en Cheva -39:a.

1965 så började -54:an bli rostig och dyr i drift så det var därför den ställdes undan och nästa bil blev en liten Peugeout-diesel (!) istället.

Sonen Nilsson lovade höra av sig igen efter att han kollat efter eventuella reservdelar och gamla foton på Chevan, SKOJ !


Kommentarer
Postat av: Karlsson

Där ser man. Det är alltid roligt att veta historien bakom sina fordon men i det här fallet var det lite extra speciellt. Önskar dig (och Tanten och Farbrorn och Forden) ett gott nytt år!

2010-12-31 @ 10:55:08
URL: http://vehikelhamstern.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0