Kan man besikta en skrotbil ??En släkting ( inget namn nämns ) som inte är så insatt i det här med gammelbilar frågade idag om man verkligen kan besikta en skrotbil.

Ford 57:an må se lite ruggig ut men mekaniskt så är vi nog tillbaka på ungefär 1957-års nivå efter allt jobb som Mårten och undertecknad lade ner förra året.

Efter mer än ett års uppehåll har jag nu börjat pyssla så smått med projektet igen och meningen är att den snart ska in och besiktas.

Pga budget så blir det ingen ny lack, krom och inredning just nu men jag gav mig i alla fall på "stölleprovet" som det innebär att vaxa upp en gammal sliten lack, ett jobb som bara nördar som undertecknad står ut med för det är rätt tungt när man inte har någon polermaskin utan rubbar allt med handkraft.

Faktum är att under dammet/skiten och spindelväven så finns det en oslipad diamant för tex kromet blev nästan i NOS skick efter lite putsande, jag kör först med rubbing därefter med polish och sist med vax.

Den är bilen tror förre ägaren Tommy att det är en riktig lågmilare och studerar man skicket så verkar det nog stämma rätt så bra, de skador som den fått under åren beror nog på att den verkar förvarats utomhus de senste 40 åren eller så, fast klimatet i Vacaville CA är ju rätt snällt åndå emot plåten.

Tack till Peter Wåhlin som kom förbi idag och hjäpte till när motorhuven skulle monteras.

Lite nya bilder finns nu här:

http://www.esnips.com//web/1957FordSkyliner 

Och bilderna från när Mårten och undertecknad meckade förra året finns här:

http://www.esnips.com/web/MotorbyteFord1957

  (för bildspel klicka på länken "Auto slideshow" )Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0