Murphys Lag- Nytt haveri i Finspångstrakten !

image65

För ganska precis ett år sedan så åkte vi MHS 46-59-svängen i Finspång.

För vår del slutade det rallyt med ett motor- och kylarhaveri som tog åtta veckor att fixa och som räckte till två artiklar i klubbens medlemstidning.

Chevaklubbens hemsida hittar du här:

http://www.sca49-54.se/

Förutom att vi bytte toppen på motorn, så blev det ny kylare och termostat vid det tillfället.

Nu var det dax för vattenpumpen att haverera, borde tänkt på det vid gårdagens Chevroservice, se nedan, för det gick i ganska mycket vatten då, man ska inte behöva fylla på så mycket som jag gjorde i går i en ny kylare.

Vid målgången i årets rally så träffade vi på kompisen Kenth som sade att han tyckte det lät mycket framifrån motorn men jag sade att det var nog bara remgnissel och ventilslammer han hade hört, men facit har vi nu.

image71

I trakten av Pålsboda på hemväg började plötsligt ett skrapande ljud höras som lät som om avgasröret gick i backen ungefär, sen small det till väldigt mycket samtidigt som det kändes som motorn vibrerade konstigt.

När vi lyft på huven kunde vi konstatera att ett blad på fläkten gått rakt av, studsat på vägen och slagit upp på innerskärmen.

Med förra årets haveri i minnet var jag nu åter i ett sådant skick :( att jag inte förmådde öppna verktygslådan, men det fixade Johan och Sören, de tog helt enkelt bort den trebladade fläkten och ersatte den med brickor för att få rätt längd på bultarna, sedan kunde vi starta igen och åka hem med blotta förskräckelsen.

Det kunde gått betydligt värre, tex att den nya kylaren blivit sönderslagen.

image64

image66
     Rallyt var annars mycket bra och roligt, bilder kommer att dyka upp både från undertecknad 
     senare.

          
Trackback
RSS 2.0